„Pagaminsiu greitą, paprastą, be galo skanų užkandį, bet galima vadinti ir desertu. Tinka jis prie saldaus stalo ir prie užkandžių. Viskas, ko mums reikės yra daug vaisių“, – sakė žinomas griliaus ekspertas.
Receptui reikės:
- Obuolių
- Kriaušių
- Persikų
- Pelėsinio ar gorgonzolos sūrio
- Apelsinų
- Laimo
- Medaus
- Alyvuogių aliejaus
- Graikinių riešutų
Kaip gaminti
„Obuolius supjaustyti stambiais gabalais ir galima iškart kepti. Tada susipjaustome kriaušę ir viską pjaustome kuo stambiau tam, kad nesuglebtų, nesukristų ir stabiliau keptų. Taip pat supjaustome persikus ir viską dedame žemyn, kad apskrustų, o po to apversime ir paskrudinsime kitą. Taip pat pasikepinsime laimą, nes nuo jo būna labai malonus skonis. Lygiai tą patį padarysime ir su apelsinu, tada viską paliksime dar 15 minučių apkepti“, – gaminimo eigą aiškino V. Blauzdavičius.
Apkepusius vaisius V. Blauzdavičius išėmė iš griliaus. Kulinaras dar pakepino graikinių riešutų, kuriuos pašlakstė alyvuogių aliejumi. Taip pat pasišildė šaukštą medaus.
Vėliau viską, išskyrus apelsinus ir laimą, jis sukapojo patogiais valgymui gabalėliais ir, sudėjęs į puodą, ant viršaus uždėjo pelėsinį sūrį. Pašlakstęs aliejumi ant viršaus užspaudė laimo ir apelsino sulčių, sudėjo pašildytą medų ir riešutus.
„Vaisių salotos su pelėsiniu sūriu, degintu apelsinu, riešutais, medumi, laimu“, – pagamintu patiekalu savo kolegą Vitalijų pradžiugino griliaus šefas.
Kulinaras taip pat pridėjo, kad čia puikiai derėtų ir šviežios slyvos.
Kaip greitai ir skaniai iškepti vasarišką desertą žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.
„Ūkio šefas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Visą laidą žiūrėkite čia:











































































































































































































































































































